WAT IS HET TIENERZOMERKAMP

Het zomerkamp van de Werkgroep Katholieke Jongeren is een kamp dat als sinds 1989 georganiseerd wordt. Nog steeds komen de tieners van 12 tot en met 16 jaar vanuit het hele land elk jaar weer naar het kamp om een super gezellige week te hebben samen met hun leeftijdgenoten.

De formule van het kamp nooit echt veranderd. Tieners samenbrengen om een leuke week te hebben, andere katholieke tieners te ontmoeten en om verdieping proberen te krijgen.

Tijdens het kamp van de WKJ doe je heel veel verschillende dingen. Het is elk jaar een beetje anders maar er worden veel bos en veld spelen gedaan. Van levend stratego tot een normaal potje voetballen. Ook doen we verschillende activiteiten die variëren van minigolven tot kanoën. Nachtspelen, dropping, bonte avond zijn ook altijd van de partij.

Elk jaar heeft het kamp een thema. Dit thema wordt elke dag door middel van dag thema’s verdiept door themaverwerkingen waar de tieners, al dan niet actief, kennis wordt bijgebracht over het geloof. Dit kan zijn door lezingen van inspirerende mensen of door lezingen van priesters.
Vaak worden beide gevolgd door een deelgroepsgesprek om ervaringen die opgedaan zijn te delen.

Als er vragen zijn, of meer informatie is gewenst, kan er altijd gemaild worden naar: zomerkamp@wkj.nl of gebeld worden naar 06-36322304.