“Zie, hoe goed en hoe lieflijk is het, dat broeders ook tezamen wonen!” Psalm 133:1

“Zie, hoe goed en hoe lieflijk is het, dat broeders ook tezamen wonen!”  Psalm 133:1 

Jezus had een zeer mystieke manier om mensen bij een te brengen. Door hun menselijke behoefte aan eten en drinken te lessen, bracht hij mensen samen in gemeenschap en gaf hij hen spirituele voeding. Dit zien we verschillende keren in de Bijbel, bijvoorbeeld bij de bruiloft te Kana, maaltijden van Jezus met zijn leerlingen, de keren dat Jezus bij een zondaar of een belastinginner, het laatste avondmaal en zelfs na zijn verrijzenis wanneer hij vis eet met zijn leerlingen.

Eten was zijn manier om mensen samen te brengen in gemeenschap en tijdens het laatste avondmaal vestigt hij het Sacrament van de Eucharistie door zijn lichaam te geven als voedsel dat niet alleen het lichaam maar ook de ziel voedt. 

Afgelopen zondag, op het feest van Corpus Christi (lichaam van Christus), kwamen de katholieke Young Professionals van Utrecht samen om deze feestelijke dag te vieren in het leerhuis. Bij deze ontmoeting hebben we genoten van een barbecue, die smaken en mensen van alle kanten van de wereld samenbracht. Bovendien vierden we die dag ook de verjaardag van broeder Johannes Pio van de broeders van Sint Jan. We hebben een memorabele avond gehad met muziek, dansen en we waren een gemeenschap in harmonie met gebeden en Jezus als middelpunt van onze bijeenkomst.

Alle glorie en lof voor Jezus.

thumbnail_IMG-20200615-WA0001.jpg